Koivukuja

Mukkulan ympäristössä yhdistyy lehtomainen vehreys ja jääkauden jättämät jäljet.

Info

3 km mittainen polku

Mukkulan kartanon pysäkki

Jääkauden merkkeinä maastossa lepää lukuisia siirtolohkareita

Mukkula–Holma-polku, Koivukuja, yhdistää metsien ja niittyjen kautta Mukkulan kartanonpuiston ja Merrasjärven. Kolmen kilometrin mittainen polku on merkitty puihin ja pylväisiin koivunlehtimerkein. Mukkulan matkailualueelta lähtevä Koivukuja sukeltaa Niemenkadun varrelta Tanssimäenpuistoon, jossa kookkaiden kuusien katveessa on lehtomainen aluskasvillisuus. Jääkauden merkkeinä maastossa lepää lukuisia siirtolohkareita ja muinaisten vesistöjen huuhtomaa rinnemaastoa. Koivunlehtimerkein maastoon ja tolppiin merkattu polku ohittaa entisen jätteenpolttolaitoksen, Mukkulan urheilukentät sekä Mukkulan koulun. Polun varrella voi niin nähdä silokalliopaljastumia, maisemapeltoja kuin nimensä mukaisesti Suomessa luontaisesti kasvavat koivulajit – hies-, raudus- ja visakoivun.

Mukkulankadun ylittävältä sillalta voi havaita kaupunginosan väljyyden ja puutarhamaisen vehreyden. Sillalta pohjoiseen näkyy Mukkulan kirkko ja upea Mukkulan mänty. Etelässä maisemaa hallitsee Iskun huonekalutehdas sekä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kampus. Sillalta luoteeseen sijaitsee Mukkulan ostoskeskus. Sillalta pääset Mukkulanpuistoon, joka on vanha golfkenttä ja nykyään aktiivinen frisbeegolf-rata. Paikallinen Rotary-yhdistys on istuttanut tänne aikoinaan satoja ystävyyspuita.

Mukkulanpuiston halki kulkeva Koivukuja johtaa Merrasjärvenkadun tai Jatkokadun kautta Merrasjärven rannalle ja yhdistyy Pesäkallion ulkoilutieverkostoon. Halutessasi voit kiertää Merrasjärven ja palata takaisin Mukkulaan samaa reittiä tai Merrasojan vartta pitkin.

Mukkulaan kulkee useita linja-autoja, ja reitille voi lähteä jäämällä esimerkiksi Mukkulan kartanon pysäkille. Mukkulaan johtavat myös hyvät kevyen liikenteen väylät kaupungin keskustasta.

Ajankohtaista