panorama2

Liikkuminen luonnossa

Luonnossa liikkuminen on huomattavalle osalle kansalaisista virkistyksen lähde. Lahden luonnonympäristön monipuolinen valikoima tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin ja ulkoiluun. Kaupungin luonnonalueilla saa liikkua normaalisti jokamiehen oikeuden nojalla. Luonnonsuojelualueilla voi olla omia määräyksiään.

Luonnossa liikkujan perussääntöihin kuuluu pyrkiä minimoimaan luontoon kohdistuva rasitus. Valistunut retkeilijä välttää viipymistä pesien lähellä eläinten lisääntymisaikana ja jälkien jättämistä luontoon. Hän ei roskaa, metelöi eikä aiheuta muuta häiriötä luonnossa.

Luonnonsuojelualueet luontopolkuineen ovat edustavimpia näytteitä Lahden alueen luonnosta, mutta rakennetun alueen tuntumassa lähellä keskustaakin on merkittäviä ja mielenkiintoisia luontokohteita. Suuren kävijämäärän vuoksi on tärkeää, että kohteissa liikutaan luontoa kunnioittaen.

Hiihtäjiä jäälläLuonnonsuojelualueiden polkureitit on tarkoitettu rauhallista luontoon tutustumista varten. Esimerkiksi Linnaistensuon luonnonsuojelualueella on kielletty kuntoilu, kuten suojuoksu, kasvillisuuden vaurioitumisen vuoksi. Urheilu- ja kuntoiluharrastuksia varten Lahdessa on runsaasti lenkkeily- ja hiihtoreittejä eri kaupunginosissa, joista lisätietoja antaa Lahden liikuntatoimi.